sâmbătă, 9 iulie 2011

Tinerii si energiile vitale

Mancarea preferata de adolescenti ii secatuieste de vitamine 

O adolescenta tipica viseaza la o dieta bazata pe pizza, dulciuri, bauturi acidulate si cu mult zahar.
Cercetatorii avertizeaza insa ca un astfel de comportament pune in pericol sanatatea tinerelor.

The Daily Mail scrie ca milioane de adolescenti sufera de lipsa de vitamine si minerale, iar fetele sunt cele mai expuse la pericolul bolilor declansate de aceasta lipsa.

Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii britanici, apetitul pentru "junk food" este o bomba cu ceas in randul adolescentilor.

Specialistii au stabilit ca tinerii, de ambele sexe, sunt mari consumatori de sare, alcool si bauturi racoritoare cu mult zahar.

Dieta care combate osteoartrita

In acelasi timp, ei resping fructele, legumele si carnea de peste sau de vita.

Aproape jumatate din adolescentele din Marea Britanie sufera de lipsa de fier, magneziu si seleniu in organism.

Fierul, care este continut de carnea rosie, ficat, fasole, nuci si legumele verzi, este vital pentru multiplicarea celulelor rosii din organism si ajuta la dezvoltarea memoriei.

Una din zece tinere sufera de lipsa de calciu, ceea ce inseamna ca la maturitate vor fi expuse fracturilor, iar una din sase nu au suficient iod in organism, acesta fiind un element cheie pentru dezvoltarea creierului.

Pe de alta parte, baietii sunt afectati de lipsa de zinc, element care determina dezvoltarea lichidului seminal si reface muschii dupa exercitiile fizice. 

http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/dieta/mancarea-preferata-de-adolescenti-ii-secatuieste-de-vitamine-1106355

Niciun comentariu:

Despre mine

Fotografia mea
"Va veni vremea ca oamenii sa innebuneasca si cand vor vedea pe cineva ca nu innebuneste se vor scula asupra lui,zicandu-i ca el este nebun,pentru ca nu este asemenea lor". Sf. Antonie si Atentie :)FERICIREA sta in Puterea de INTELEGERE ! - fara Disciplina CONSTIENTA nu exista FERICIRE