marți, 30 august 2011

Alimente care combat depresia

Alimente bogate in vitamina B

Vitaminele B este importanta pentru sanatatea mintii si cea emotionala, facandu-te sa scapi de starile de anxietate si agitatie. Alimente bogate in acest element sunt spanacul, ficatul, boabele de piper, pastravul, usturoiul, bananele, telina, varza, sparanghelul, turmericul, conopida si varza de Bruxelles.

Proteinele

Proteinele sunt foarte eficiente in combaterea depresiei, continand amino-acizi care cresc nivelul dopaminei, adrenalinei si noradrenalinei in creier, fapt ce te ajuta sa fii mai energic si mai alert. Pentru asta este bine sa consumi peste, fasole, unt de arahide, carne slaba de porc, pui, branza slaba si sardine.

Vitamina C

Mancarea bogata in vitamina C serveste bunei functionari a neurotransmitatorilor cerebrali. Un studiu a aratat faptul ca aceasta vitamina crestea starea de spirit a pacientilor din spitale. Consuma patrunjel, varza, napi, brocoli, ardei iuti, mustar verde, kiwi, capsuni si grepfruit.

Fier

Depresia poate fi un simptom al deficientei cronice de fier, fapt ce te poate face sa te simti si mai slabit, obosit si sa ai migrene. Consuma ficat, oua, fasole, scoici, crevete, mazare, fructe uscate, cartofi si alune.

Potasiu

Nivelul scazut de potasiu aduce tristete, oboseala si slabiciune in organismul, dar si iritabilitate si anxietate. Incearca sa consumi mai mult avocado, paprika, fistic, stafide, seminte de floarea-soarelui si curmale.

Acizi omega 3

Multe studii arata faptul ca oamenii deprimati au o lipsa de omega 3, fapt ce le provoaca dificultate in a dormi, lipsa libidoului, suparare nemotivata sau chiar tendinte sinucigase.http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/depresie/alimente-care-combat-depresia-1117223

Niciun comentariu:

Despre mine

Fotografia mea
"Va veni vremea ca oamenii sa innebuneasca si cand vor vedea pe cineva ca nu innebuneste se vor scula asupra lui,zicandu-i ca el este nebun,pentru ca nu este asemenea lor". Sf. Antonie si Atentie :)FERICIREA sta in Puterea de INTELEGERE ! - fara Disciplina CONSTIENTA nu exista FERICIRE