luni, 6 iunie 2011

Internetul , natura si Facebook

http://www.ziare.com/internet-si-tehnologie/internet/internetul-ucide-pamantul-1099332 Dar, daca priviti imaginea in ansamblu si calculati ca zilnic, pe Google, se fac cautari de un miliard de ori, ca 60 de milioane de utilizatori Facebook isi updateaza statusul zilnic si sunt trimite 250 de miliarde de mailuri, tot zilnic, totul devine credibil.

Initial, Internetul promitea sa salveze planeta. Facem economie la hartie daca trimitem mailuri, la convorbiri telefonice daca folosim retelele de socializare si nu mai zburam cu avionul pentru sedinte, avand in vedere ca putem face teleconferinte pe Internet.

In ciuda promisiunilor initiale, insa, explozia datelor de pe Internet a transformat reteaua mondiala intr-una dintre cele mai importante surse de emisii de carbon. La ora actuala, Internetul consuma intre doi si trei la suta din electricitatea mondiala.

Daca Internetul ar fi o tara, ar fi al cincilea mare consumator de electricitate din lume, inaintea Indiei si Germaniei.

Niciun comentariu:

Despre mine

Fotografia mea
"Va veni vremea ca oamenii sa innebuneasca si cand vor vedea pe cineva ca nu innebuneste se vor scula asupra lui,zicandu-i ca el este nebun,pentru ca nu este asemenea lor". Sf. Antonie si Atentie :)FERICIREA sta in Puterea de INTELEGERE ! - fara Disciplina CONSTIENTA nu exista FERICIRE